Stippenschilderij

Stippenschilderij

Voor de laatste beeldende vorming les hebben we niet heel veel theorie meer behandeld, maar zijn we vooral zelf heel veel aan de slag geweest.

 

Roosien heeft ons de voorgaande lessen gevraagd wat we allemaal nog graag wilden doen in de beeldende vorming lessen en daardoor waren er verschillende dingen waar we uit konden kiezen, waar onder houtbewerking, etsen maken, stippenschilderij maken en werken met inkt.

Een keuze maken tussen alle leuke opdrachten vond ik lastig, maar uiteindelijk ben ik als eerste aan de slag gegaan met het stippenschilderij, omdat ik het leuk vond om even met verf aan de slag te gaan. Het was de bedoeling om met verf en kwasten een landschap af te beelden, met de techniek dat je de verf op het papier “stipt”. Ik moest meteen denken aan mijn eigen dorpje waar ik vandaan kom, met de oneindige wateren langs weilanden met een fietspad ernaast, dus daarmee ben ik aan de slag gegaan.

Ik vond het leuk om de verf soms niet helemaal goed te mengen, zodat er wat speling in de kleuren komt. Ook was het wel een leuke toevoeging dat ik er perspectief in heb verwerkt. Het werken met kleur vind ik daarnaast altijd heerlijk om te doen, dus ik heb genoten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *