Over bullet journaling, boeken, productiviteit en meer dingen die mij blij maken!

Les drie: oude kind

Les drie: oude kind

Drama 22 feb

Gaat over drama oudere kind

Street fight, zo echt mogelijk. Elkaar nep in elkaar slaan. Met mogelijk geluidseffecten maken.

Vooropdracht;

Hardloopwedstrijd in slow motion. Met publiek en met coaches. Gaat erom dat er grappige dingen gebeuren tijdens de wedstrijd. Mogen ze zelf invullen. Als

Hoofdopdracht; 

Zelf wedstrijd en setting laten bedenken. Dit mogen ze dan opvoeren.

 

Daarna ging het over spanning

Een aantal leerlingen gaan in een bioscoop zitten. Gaan naar een steeds enger wordende film kijken. Een van hen is jarig. Maar ze doen steeds alsof ze het nog leuk vinden maar ze worden steeds angstiger. Publiek kijkt naar de vier in de bioscoop. Muziek erbij. Als leraar ondersteun je hoe spannend het is.

 

Daarna was er een les met monsters. Alle leerlingen in de klas. Doen alsof ze bomen zijn. Als leraar door de klas lopen . Als je niet kijkt mogen de leerlingen steeds meer bewegen om enger te worden. Steeds enger mogen de leerlingen doen. Op een gegeven moment “eten” de leerlingen de leerkracht op.

Vervolgens kwam 1 leerling in het “museum” zitten. Er waren vier monsters. Steeds als die ene leerling omkijkt, veranderen de monters weer in normale mensen. Steeds komen de monsters weer en stukje verder bij de ene leerling. Leerkracht geeft steeds aan hoe ver ze mogen gaan. Steeds verder. Spanning bouwt op.

 

We hadden ook nog een stukje over tekst bij het oudere kind. De klas opdelen in tweetallen. Steeds A En B. Dan gewoon rollenspelletje. Emoties kun je laten bedenken door leerlingen zelf die ze mee moeten nemen in het verhaal.

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *