Mijn literatuurlijst voor Engels

Mijn literatuurlijst voor Engels

Hallo lieve mensen!

De laatste tijd heb ik het ontzettend druk met het afronden van mijn boekenlijsten. Zowel voor Nederlands als voor Engels, maar vandaag wil ik het met jullie hebben over welke boeken ik heb gelezen / nog moet lezen voor mijn Engels literatuurlijst. Wellicht wat inspiratie voor jullie lijst!

Ik zet bij elk boek ook het linkje naar de Goodreads pagina, zodat jullie kunnen kijken waar het boek precies over gaat.

The catcher in the rye – J.D. Salinger

Allereerst even een klassiekertje. Ik vond dit niet per se een ontzettend leuk boek, maar het is een klassieker en ik vond het wel gaaf om hem op m’n literatuurlijst te hebben.

Goodreads pagina van The catcher in the rye

 

The Circle – Dave Eggers

In dit boek ben ik op dit moment bezig en tot nu toe vind ik het zo ontzettend fascinerend. Zeker een aanrader als je geïnteresseerd bent in technologie en de ontwikkelingen daarvan.

Goodreads pagina van The circle

 

Extremely loud and incredibly close – Jonathan Safran Foer

Dit boek heeft best wel een zwaar onderwerp, namelijk 9/11. Het gaat over een jongen die zijn vader kwijtraakt tijdens deze verschrikkelijke gebeurtenis en je leest hoe hij er mee om gaat.

Goodreads pagina van Extremely loud and incredibly close

 

Life of Pi – Yann Martel

Ik vond dit een beetje een vreemd boek, maar wel heel mooi om te lezen. Het gaat over een jongen die met een Bengaalse tijger op een bootje belandt en je leest zijn belevenissen hierover. Een gek boek, maar wel de moeite waard.

Goodreads pagina van Life of Pi

The sense of an ending – Julian Barnes

Dit boek heb ik recent nog gelezen en ik vond het een geslaagde keus. Allereerst is het fijn dat het niet zo’n dik boek is en het verhaal is makkelijk te volgen. Het gaat over een gepensioneerde man die aan het terugkijken is op zijn leven. Ik ga er verder niks over vertellen, want dan is het voor jullie niet zo interessant meer om te lezen 🙂

Goodreads pagina van The sense of an ending

Romeo and Juliet – Shakespeare (no fear Shakespeare editie)

Romeo and Juliet moest ik een tijd geleden al lezen voor engels voor een literatuurtoets, dus ik heb hem ook op mijn lijst gezet, want we gaan er geen vragen meer over krijgen. Handig! Ik vond het wel prima om te lezen, maar helemaal super vind ik het nou ook weer niet. Niet 100% mijn ding

Goodreads pagina van Romeo and Juliet (nfs)

The perks of being a wallflower

The perks of being a wallflower – Stephen Chbosky

En dan nu de allerleukste naar mijn mening! The perks of being a wallflower is echt al super lang een van mijn lievelingsboeken en toen ik er gisteren achter kwam dat ik het voor m’n lijst mocht lezen, was ik echt superblij! Ik heb het denk ik al vijf keer gelezen, dus ik ken het boek nu echt door en door. Als je deze nog niet gelezen hebt, ga dat dan zeker wel doen!

 

Dit was mijn engelse literatuurlijst!

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om een inkijkje te hebben in mijn lijst en misschien heb je er zelf nog een kunnen uithalen om zelf te gaan lezen!

Laat me weten wat voor boeken jullie op je lijst hebben staan!

 

Liefs, TessaGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *