How to: toetsweek plannen

How to: toetsweek plannen

 

Hallo lieve mensen!

Misschien klinkt het een beetje gek, maar plannen vind ik een van de leukste dingen om te doen.

Ik zit op dit moment in mijn examenjaar en daar is plannen dan ook heel belangrijk bij, en dan vooral bij toetsweken.

Er komt over een tijdje bij mij ook weer een toetsweek aan en het leek me leuk om aan jullie te laten zien hoe ik het aanpak om een toetsweek te plannen.

Dus als je zelf nog wat hulp bij het plannen kunt gebruiken, of je bent benieuwd hoe mijn planning-methode werkt, lees dan zeker verder!

Stap 1: de benodigdheden 

Je hebt voor mijn methode van plannen niet veel nodig. Een notitieboek en een paar pennen is al voldoende. Ik vind het wel fijn om mijn agenda bij de hand te hebben en een lineaal voor mooie rechte lijnen. Maar gebruik vooral de attributen die jij fijn vindt!

Stap 2:

Even opschrijven wat je nou precies voor elk vak wil leren. Dat schept overzicht en rust. Dit blad kan je ook helpen bij de verdere planning, want dan kun je een beetje inschatten hoe veel tijd je nodig hebt per vak.

Stap 3:

Zet de dagen onder elkaar zodat je daar later in kunt gaan vullen wat je op die dag gaat leren

Stap 4: 

Zet in dit overzicht op welke dagen je welke toetsen hebt en vul ook meteen in dat je daar de dag daarvoor voor moet leren.

Stap 5:

En dan nu het echte plannen. Pak er een extra blaadje bij uit je notitieblok of een post-it. Schrijf hier al je vakken onder elkaar op. op dit blaadje ga je bijhouden hoe vaak je een vak al hebt ingepland om te leren. Begin nu met het opschrijven van bijvoorbeeld twee vakken per dag. Meestal doe ik in het begin maar wat, want je moet ergens beginnen. Als je een vak in je planning zet, zet je dus een streepje op je extra blaadje. Doe dit totdat je alle dagen hebt gepland tot en met je toetsweek. Zorg er dus voor dat alle vakken ongeveer even vaak aan de beurt zijn geweest of je moeilijkere vakken juist wat meer.

Extra:

Hierbij wil ik nog wel even vermelden dat het helemaal niet zo erg is om af en toe een beetje af te wijken van je planning. Je hoeft geen slaaf te zijn van je eigen werk. Probeer wel zo goed mogelijk alles bij te houden, want er moet in ieder geval geleerd worden en op deze manier kan dat wat meer uitgespreid en relaxed.

Ik hoop dat ik jullie hiermee wat verder heb kunnen helpen en laat weten wat jullie manier van plannen is!

Liefs, Tessa

 

Om mijn volgende blogposts niet te missen, volg me dan op Bloglovin!

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *